Utbildning: Juridik för ideella styrelser

Karin Källström, jurist och författare.

Välkommen till en grundutbildning om juridik för ideella föreningar. Vad har en ideell förening och dess medlemmar och förtroendevalda för rättigheter och skyldigheter? Vad behöver du som medlem eller förtroendevald inom en ideell organisation veta om den lagstiftning som påverkar er?

Du kommer bland annat att få kunskaper kring grundläggande föreningsrätt, som exempelvis stadgars funktion och innehåll, hur beslut fattas och om och hur felaktiga föreningsbeslut kan sättas åt sidan. Vi kommer under kvällen dessutom fördjupa oss i frågor kring styrelsens ansvar om något i föreningen går snett ekonomiskt. Utbildningen kommer delvis hållas i föreläsningsform, men också ge stora möjligheter för deltagarna att komma med egna frågor och ämnen för diskussion.

Kursledare är Karin Källström, författare till boken “Juridikboken för ideella föreningar”. Hon har varit ideellt aktiv i hela sitt liv, främst inom landsbygdsrörelsen och arbetar sedan ett antal år tillbaka som jurist på en advokatbyrå i Stockholm. Hon är en ofta anlitat föreläsare och utbildare i ämnet ideella föreningar och juridik.

 

  • När: 29 november 2017, kl 17.30-20.00
  • Var: IOGT-NTO-gården, Klara Södra kyrkogatan 20
  • Pris: 975kr inkl moms

Anmälan dig här senast den 22 november.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Lovisa Persson, utbildningssamordnare.

 

Dela på Facebook Twittra