SISU Idrottsutbildarna är ny samarbetspartner till Kurage

Från och med årsskiftet kliver SISU Idrottsutbildarna in som ny samarbetspart till idétidskriften Kurage. Kurage är den enda tidskrift som har som ambition att täcka hela Sveriges föreningsliv och utgör en plattform för att diskutera betydelsen av och förutsättningar för ideell organisering.

– Vi är väldigt glada att SISU och idrottsrörelsen genom Kurage vill vara med och diskutera civilsamhällets utmaningar och framtid, säger Erik Wagner redaktör för Kurage.

Kurage kommer ut fyra gånger per år och varje nummer har ett nytt tema som är relevant för Sveriges samtliga föreningar. I varje nummer får ledare och aktiva i civilsamhället en möjlighet att stöta och blöta relevanta samhällsfrågor ur deras respektive perspektiv. Under 2016 har till exempel demokratins behov av utveckling, antidemokratiska rörelser och humorns roll för ledarskap utforskats i olika nummer.

– Kurage kommer betyda mycket för våra egna samtal och utveckling. Det blir ett sätt att få in andra perspektiv i den förändringsresa som idrotten står inför. Vi hoppas också att vi kan bli en ännu starkare röst i samtalet om hur vi stärker det civila samhället i Sverige, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

 

 

Välkommen att prenumerera på Kurage!
För 250 kr per år får du fyra nummer hem i brevlådan med nya idéer och perspektiv på ideell organisering.

    *Obligatoriskt