Unikt personlighetstest: Vilken särart är du?

Det kan vara svårt att hitta sig själv i en miljö så präglad av särart och unicitet, som civilsamhället ju är. I samband med att Kurage släppt ett nummer om humor och fyller fem år, erbjuder vi dig som läsare ett exklusivt personlighetstest för att hjälpa dig att hitta just din särart, och i förlängningen dig själv. Testet är framtaget av civilsamhällesexperten och särartspedagogen Whendy, känd från den mycket populära bloggen ideellasektorn.org och tumblrkontot whenyouworkincivilsamhallet.

 

1. Favoritförtroendeuppdrag

a. Revisor
b. Ordförande
c. Samordnare för uppropet “bevara oss från [X]”
d. Är det arvoderat?

2. När du var liten drömde du om att:

a. Leda förbundets stadgerevision
b. Bli statsminister
c. Gå ut i strejk
d. Få en idé som räddar världen

3. Drömsemester:

a. Sommarjobba på Folkrörelsearkivet i Västerbotten
b. Registrera väljare i USA-valet
c. Almedalsveckan
d. Volontärresa

4.Hur dricker du ditt kaffe:

a. bryggkaffe på pumptermos med mjölk
b. cappuccino
c. Fairtrade och ekologiskt
d. Cold brew på Johan&Nyström

5. Favoritlåt:

a. Din rörelses egen sång.
b. Zara Larsson – Lush life
c. Emil Jensen – Inte vackrast i världen
d. Coldplay – Fix you

6. Så beskriver du civilsamhällets särart?

a. “Demokratins hjärta och själ.”
b. “Det är viktigt att värna om den.”
c. “Människor som brinner för engagemang.”
d. “Fråga gänget på Ersta Sköndal.”

7. Favoritkommunikationsmedel

a. Undertecknade brev
b. Snapchat
c. Megafon
d. Det mellanmänskliga mötet

8. Du gråter…

a. Över ofullständiga protokoll.
b. När du missar ditt flyg till Bryssel
c. När demonstrationen inte ger effekt
d. När du inte kommer med på “topp 40 under 40”

9. Favoritfilm?

a. The Imitation game
b. Allt av Wes Anderson
c. Selma
d. The social network

10. Om du skulle beskriva dig själv med ett ord skulle det vara

a. Systematisk
b. Engagerad
c. Förbannad
d. Driven

11. Din hjälte är

a. Alla folkrörelsekämpar
b. Hillary Clinton
c. Nelson Mandela
d. Steve Jobs

12. Du skrattar åt

a. Kontrapropositionsvoteringsskämt
b. SNL
c. Dråpliga historier om att bära bajamajor
d. Dig själv

13. Du är rädd för

a. Minskade medlemsantal
b. Att inte få ansvarsfrihet
c. Den stora massans tysthet
d. För få faktureringsbara timmar

14. Du blir arg

a. När folk blandar ihop sakupplysning och ordningsfråga
b. Över idiotiska ledartexter
c. När publikfrågorna uteblir
d. Att sociala entreprenörer typ inte räknas till civilsamhället

15. Så firar du din födelsedag

a. I samband med årsmöte på bygdegården
b. Mingelfest
c. Köra liten lastbil med bakgavellift
d. Inte alls. Fira mig inte för min ålder utan för vad jag åstadkommer

 

 

RESULTATET: Vilken särart blev du?

Flest A: Eldsjälsbyråkraten

Du är född och uppvuxen i ett styrelserum och räddar världen en policy i taget. Du lever och andas föreningsliv och menar att det är den demokratiskola som lägger grunden för ett fungerande samhälle. Enligt dig finns det inget problem som inte kan lösas med några riktigt bra stadgar. Därför har du grundat ett stort antal föreningar under din livstid och suttit i styrelsen för dem allihop. Tack för att du bidrar till att upprätthålla civilsamhällets ramar och förstår storheten i struktur och formalia! Tyvärr kommer ingen annan att förstå din briljans förrän den dag du är borta. Ditt tips till andra: bilda en förening alt skriv om stadgarna.

 

Flest B: Idealistkarriärist

Den viktigaste inredningen i ditt barnrum var en talarstol och du anser att det mesta löser sig med ett riktigt bra mingel. Nätverkande är för dig stort och viktigt – den med flest facebookvänner när vi dör vinner. Du vet alltid vilka trådar du ska dra i och kan få in en bajskorv på Aftonbladets debattsida. Tack för att du år efter år orkar sitta med i SVT Opinion! Som belöning är du toppfavorit när det ska listas ledare till hitan och ditan. Ditt tips till andra: nätverka!

 

Flest C: Gräsrotsaktivisten

Du har väldigt mycket moral. Så mycket moral att det nästan inte blir något kvar till någon annan. Du är folket och folket är du: du har folkets röst och som proffsaktivist tar du ansvar för att skrika högt med den. Den bästa julklappen du någonsin fått var en megafon. Din främsta styrka är att uppmärksamma omvärlden på skit och få med dig andra för att förändra. Tack för att du kör grejer till höger och vänster och kedjar fast dig själv på olika ställen! Tack vare dig blir världen lite bättre, en bojkott i taget. Ditt tips till andra: ba göre!

 

Flest D: Den sociala entreprenören

Du är godhjärtad och vill rädda världen. Att du samtidigt bygger ett starkt personligt varumärke och kan försörja dig på det du brinner för är bara en extra bonus. En kombination av det bästa ur två världar – engagemanget för världen OCH F-skatt! Du har ett finger i luften, därför vet du att verklig samhällsförändring kräver en egen logga och webbshop med merch. Tack för att du avdramatiserat näringslivet och gjort CSR till en cool grej! Du tipsar gärna andra mindre vetande om att googla saker eller besöka ett bibliotek, som kunskapföretagare vet du nämligen att det finns mycket information där. Mer konkreta tips faktureras per timme.