Utbildningar & möten

Idealistas utbildningar är till för att sprida kunskap till dig som ledare, förtroendevald eller anställd i ideell sektor. Vi har öppna utbildningar där du får knåda tankar med andra deltagare och det går också att beställa skräddarsydda utbildningar till just din organisation.

VÅRENS UTBILDNINGAR

> Strategi för sociala medier – använd kanalerna rätt 

Den 9 april kl 9.00-16.00

Känns det som att organisationens digitala närvaro står och stampar lite? Eller har ni lite lagom dåligt samvete för att ni uppdaterar för sällan? Ta chansen att få ny energi för er digitala kommunikation, lär dig att använda rätt kanaler och tjänster till rätt budskap för att maximera effekten.

Kursledare: Brit Stakston

Anmälan

> Innovation i organisation – synliggör och förstärk nytänk 

Den 16 maj kl 8.30-12.00

Den idéburna sektorn är känd för sina nytänkande initiativ och verksamheter, samtidigt som forskning, metoder och finansiering för innovation sällan omfattar idéburna organisationer. Med avstamp i en banbrytande bok om innovation i Sveriges idéburna sektor finns nu chans att delta i en praktisk workshop om hur detta perspektiv kan användas i just din organisation.

Kursledare: Malin Lindberg 

Anmälan

> Idealistas skrivarkurs 

Den 21 maj, kl 13.00-16.30 

Världen är full av åsikter och just därför behöver du och din organisation fundera på hur ni formulerar er. Oavsett om du vill nå politiker, bidragsgivare eller dina aktiva är det en klok idé att utveckla ditt skrivande. Nu bjuder Idealistas in till en kurs i politiskt skrivande.

Kursledare: Gabriel Ehrling

Anmälan 

 

BESTÄLL EN UTBILDNING 

Inom Idealistas finns gott om kunskap kring organisering och ledarskap. Våra författare och vi som arbetar på Idealistas brinner för ett öppet och starkt föreningsliv. Så om ni har fastnat för en bok och vill veta mer eller behöver påfyllnad i ett visst ämne så kan vi ordna det. Beroende på era behov kan vi arrangera en heldag där kansliet får åka iväg eller komma och besöka ett styrelsemöte med inspiration.

Såhär går du till väga för att beställa:

 

UTBILDNINGAR ATT INSPIRERAS AV: 

> Ny chef i civilsamhället

Det här är utbildningen för dig som är ny chef eller relativt ny chef som behöver ny inspiration. Vi kommer att prata om hur du bäst prioriterar i dina uppgifter och hur du ägnar mer tid åt att leda och mindre åt att administrera. Detta är halvdagen som ger dig en hel del nycklar och ett större nätverk!

Kursledare: Johan Welander

> Strategi för sociala medier – använd kanalerna rätt 

Känns det som att organisationens digitala närvaro står och stampar lite? Eller har ni lite lagom dåligt samvete för att ni uppdaterar för sällan? Ta chansen att få ny energi för er digitala kommunikation, lär dig att använda rätt kanaler och tjänster till rätt budskap för att maximera effekten.

Kursledare: Brit Stakston

> Rätt i föreningen – juridik för ideella organisationer 

Välkommen till en utbildning om juridik för ideella föreningar. Vi kommer bland annat att få svar på vilken lagstiftning som påverkar dig som är arbetar eller är förtroendevald i en organisation och vad du bör tänka på vid kontakt med myndigheter och avtalsskrivning för föreningens räkning.

Kursledare: Karin Källström

> Valberedningens uppdrag – struktur, arbetssätt och utveckling

Alla valberedningar har olika utmaningar. Det kan vara att få fler att ansöka, att bedöma de ansökningar som kommer in eller att ta fram en genomtänkt kravprofil för de uppdrag valberedningen ska bereda val till. Under den här utbildningen går vi igenom hela valberedningens process.

Kursledare: Anna Bergkvist

> Organisationskulturens roll i förbättringsarbete

Kulturen sitter inte i väggarna. Den sitter i människorna som finns inne i organisationen. Det innebär att det alltid går att förändra, förbättra eller förädla en organisationskultur. Men hur gör man och vilka nyckelfaktorer behöver man vara uppmärksam på? Den här utbildningsdagen ger dig en djupare förståelse för hur du i din organisation kan påbörja ett medvetet förbättringsarbete.

Kursledare: Anna Iwarsson

> Rekrytera rätt – från kompetensbehov till introduktion

Hur attraherar du människor till att börja arbeta i just din organisation? Hur går kompetensbaserad rekrytering till i praktiken? Och hur drar du nytta av organisationens arbetsgivarvarumärke vid rekrytering?

Kursledare: Johan Welander

> Juridik för ideella styrelser 

Det här är grundkursen speciellt riktad till dig som sitter i en styrelse och vill lära dig mer om juridiken kring ideella föreningar. Vad har en ideell förening, dess medlemmar och förtroendevalda för rättigheter och skyldigheter? Vad behöver du som är förtroendevald inom en ideell organisation veta om den lagstiftning som påverkar er?

Kursledare: Karin Källström

För att hålla dig uppdaterad kring utbildningar, gilla vår Facebook-sida.

 

 

 

 

 

Vill du löpande få information om våra utbildningar?

* indicates required


Dela på Facebook Twittra