Utbildningar & möten

Vi på Idealistas vill erbjuda utveckling till dig som är ledare i en ideell organisation, både genom våra böcker men nu också genom utbildningar och möten. Det kommer vara en möjlighet att fördjupa sig i ämnen, skapa nätverk och få större förståelse för olika delar av ledarskap och organisering

 

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2017:

> Ny chef i civilsamhälletGenomförd! 

Det här är utbildningen för dig som är ny chef eller relativt ny chef som behöver ny inspiration. Vi kommer att prata om hur du bäst prioriterar i dina uppgifter och hur du ägnar mer tid åt att leda och mindre åt att administrera. Detta är halvdagen som ger dig en hel del nycklar och ett större nätverk!

Kursledare: Johan Welander

> Strategi för sociala medier – använd kanalerna rätt Genomförd! 

Känns det som att organisationens digitala närvaro står och stampar lite? Eller har ni lite lagom dåligt samvete för att ni uppdaterar för sällan? Ta chansen att få ny energi för er digitala kommunikation, lär dig att använda rätt kanaler och tjänster till rätt budskap för att maximera effekten.

Kursledare: Brit Stakston

> Rätt i föreningen – juridik för ideella organisationer Genomförd! 

Välkommen till en utbildning om juridik för ideella föreningar. Vi kommer bland annat att få svar på vilken lagstiftning som påverkar dig som är arbetar eller är förtroendevald i en organisation och vad du bör tänka på vid kontakt med myndigheter och avtalsskrivning för föreningens räkning.

Kursledare: Karin Källström

 

> Valberedningens uppdrag – struktur, arbetssätt och utveckling9 november

Alla valberedningar har olika utmaningar. Det kan vara att få fler att ansöka, att bedöma de ansökningar som kommer in eller att ta fram en genomtänkt kravprofil för de uppdrag valberedningen ska bereda val till. Under den här utbildningen går vi igenom hela valberedningens process.

Kursledare: Anna Bergkvist

Anmälan

> Organisationskulturens roll i förbättringsarbete 14 november

Kulturen sitter inte i väggarna. Den sitter i människorna som finns inne i organisationen. Det innebär att det alltid går att förändra, förbättra eller förädla en organisationskultur. Men hur gör man och vilka nyckelfaktorer behöver man vara uppmärksam på? Den här utbildningsdagen ger dig en djupare förståelse för hur du i din organisation kan påbörja ett medvetet förbättringsarbete.

Kursledare: Anna Iwarsson

Anmälan

> Rekrytera rätt – från kompetensbehov till introduktion 28 november

Hur attraherar du människor till att börja arbeta i just din organisation? Hur går kompetensbaserad rekrytering till i praktiken? Och hur drar du nytta av organisationens arbetsgivarvarumärke vid rekrytering?

Kursledare: Johan Welander

Anmälan

> Juridik för ideella styrelser 29 november

Det här är grundkursen speciellt riktad till dig som sitter i en styrelse och vill lära dig mer om juridiken kring ideella föreningar. Vad har en ideell förening, dess medlemmar och förtroendevalda för rättigheter och skyldigheter? Vad behöver du som är förtroendevald inom en ideell organisation veta om den lagstiftning som påverkar er?

Kursledare: Karin Källström

Anmälan 

För att hålla dig uppdaterad kring utbildningar, gilla vår Facebook-sida.

 

 

Beställ en utbildning

Inom Idealistas Förlag finns gott om kunskap kring organisering och ledarskap. Våra författare brinner för ett öppet och starkt föreningsliv. Så om ni har fastnat för en bok och vill veta mer eller behöver påfyllnad i ett visst ämne så kan vi ordna det. Beroende på era behov kan vi arrangera en hel dag där kansliet får åka iväg eller komma och besöka ett styrelsemöte med inspiration.

Skicka en förfrågan med era önskemål till lovisa.persson@idealistas.se.

 

 

Vill du löpande få information om våra utbildningar?

* indicates required


Dela på Facebook Twittra