Utbildning: Rätt i föreningen – juridik för ideella organisationer

Karin Källström, jurist och författare, håller i utbildningen.

Välkommen till en utbildning om juridik för ideella föreningar. Vi kommer bland annat att få svar på vilken lagstiftning som påverkar dig som är arbetar eller är förtroendevald i en organisation och vad du bör tänka på vid kontakt med myndigheter och avtalsskrivning för föreningens räkning.

Den här utbildningen riktar sig framförallt till dig som är arvoderad eller anställd i en ideell organisation och vill lära dig mer om rättigheter och skyldigheter för dig och för din organisation – och vad du bör tänka på om något går snett i föreningen. Utbildningen kommer delvis hållas i föreläsningsform, men också ge stora möjligheter för deltagarna att komma med egna frågor och ämnen för diskussion.

Kursledare är Karin Källström, författare till boken “Juridikboken för ideella föreningar”. Hon har varit ideellt aktiv i hela sitt liv, främst inom landsbygdsrörelsen och arbetar sedan ett antal år tillbaka som jurist på en advokatbyrå i Stockholm. Hon är en ofta anlitat föreläsare och utbildare i ämnet ideella föreningar och juridik.

 

  • När: 27 oktober 2017, kl 8.30-12.00
  • Var: IOGT-NTO-gården, Klara Södra kyrkogatan 20
  • Pris: 2900 kr inkl moms

Anmälan dig här senast den 20 oktober.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Lovisa Persson, utbildningssamordnare.

 

Dela på Facebook Twittra